Arta tăierii jamonului iberico. Povestea omului care câştigă 4000 de dolari ca să felieze celebra şuncă spaniolă

Florencio Sanchidrián este ambasadorul jamonului iberico în lume. Îl promovează la nivel mondial şi este un maestru când vine vorba de tăiat şi feliat una dintre cele mai apreciate cărnuri.

În Spania, jobul său se numeşte cortador de jamone. Tăierea şi felierea jamonului este o profesie extrem de respectată, asta pentru că spaniolii sunt foarte mândri de acest produs, unul cheie când vine vorba de export.

Florencio Sanchidrián este faimos în toată lumea. A feliat şi apoi aranjat platouri cu iberico pentru unii dintre cei mai importanţi lideri ai planetei, între care Barack Obama, premierii Italiei sau Marii Britanii sau regele Spaniei. Iar pentru asta primeşte 4.000 de dolari, notează finedininglovers.com.

Are 30 de ani de experienţă şi spune că acest loc de muncă presupune mult mai mult decât o mână sigură şi un cuţit ascuţit: “Trebuie să cunoşti cu adevărat produsul, din interior, să-i simţi aromele, de asemenea, să ştii zona de unde provine, rasa sau cum au fost hrăniţi şi crescuţi porcii.

Citeste continuarea pe gustarte.ro:

http://www.gustarte.ro/gustory/arta-taierii-jamonului-iberico-povestea-omului-care-castiga-4000-de-dolari-ca-sa-felieze-celebra-sunca-spaniola-16027799

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.