A murit John Glenn, primul American care a orbitat în jurul Terrei

Fostul astronaut şi senator John Glenn, primul american care a orbitat în jurul Pământului, a murit la vârsta de 95 de ani.

John Glenn, cunoscut în întreaga lume după ce în 1962 a orbitat Pământul la bordul capsulei spaţiale Friendship 7, se afla într-un spital din Columbus, Ohio, de mai bine de o săptămână, informează BBC. El a murit înconjurat de familie. Astronautul american a petrecut apoi două decenii în Senatul american, în calitate de membru al Partidului Democrat, şi a revenit în spaţiu la vârsta de 77 de ani, cu ocazia unei misiuni spaţiale efectuate de naveta Discovery.

Fost pilot de vânătoare

În anul 1998, la 36 de ani după zborul său istoric, John Glenn a devenit cel mai bătrân om care a ajuns în spaţiu. Înainte de a devenit astronaut, John Glenn a pilotat avioane de luptă în două războaie şi a deţinut recordul de viteză transcontinental în calitate de pilot de testare a unor avioane. În 2012, Barack Obama i-a acordat Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă acordată în Statele Unite.

Preluare de pe evz.ro:

http://www.evz.ro/a-murit-john-glenn-primul-american-care-a-orbitat-in-jurul-terre.html

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.