Guvernul lansează programul „Prima cameră”

Ministerul Muncii va lansa, la începutul anului viitor, programul „Prima cameră”, prin care se dorește integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani care ies din sistemul instituționalizat.

Pentru o perioadă de doi ani, cheltuielile cu plata chiriei şi cele de întreţinere vor fi suportate de stat.

Ministrul spune că proiectul reprezintă o soluţie pentru tinerii care părăsesc, la vârsta de 18 ani, centrele de plasament și orfelinatele și care, după această vârstă, sunt lăsaţi „într-o zonă de lipsă de sprijin, nepregătiţi pentru ceea ce înseamnă societatea şi viaţa independentă”, potrivit News.ro.

„Ceea ce avem noi acum şi la ceea ce lucrăm de câteva luni împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, de unde vom avea finanţarea integrală pentru acest proiect, se numeşte proiectul «Prima Cameră».

Avem componenta de locuire, care înseamnă să suportăm cheltuielile cu plata chiriei, cheltuielile de întreţinere, pentru o perioadă de doi ani. În general, atunci când locuieşti mult timp în comun cu multă altă lume, îţi scade din individualitate şi noi vorbim aici de responsabilizare a tinerilor pentru acţiunile proprii, de o tranziţie la o viaţă independentă în care să poţi să-ţi asumi un trai pe cont propriu”, a spus Dragoş Pîslaru, citat de News.ro.

Ministrul Pîslaru spune că prin acest proiect tinerii vor fi integrați inclusiv în învățământul profesional și va exista și o componentă care se ocupa de consiliere.

Text integral pe greatnews.ro:

http://greatnews.ro/guvernul-lanseaza-programul-prima-camera/

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.