Cine l-a ajutat pe Shakespeare în elaborarea capodoperelor sale? Marele mister a fost elucidat

 

În curând, Editura Universităţii Oxford va publica o ediţie critică a operei complete a lui William Shakespeare, în cadrul căreia se va regăsi numele lui Cristopher Marlowe în calitate de co-autor al piesei de teatru în trei părţi Henric al VI-lea.

Timp de decenii întregi, cercetătorii au încercat să afle cât de mult l-a influienţat  Marlowe pe Shakespeare în procesul de creaţie, iar mulţi dintre ei chiar au afirmat, la un moment dat, că aceştia ar fi una şi aceeaşi persoană. Însă, datorită intensului studiu a vocabularului lui Shakespeare, a filosofiei morale şi a stilului poetic, un grup internaţional de cercetători au elucidat acest mister.

“Viziunea celor de la Universitatea Oxford era aceea că este imposibil ca Shakespeare să fi colaborat cu alt scriitor în procesul de elaborare a creaţiei sale, iar în 1986, când a apărut teoria conform căreia 8 dintre operele sale au fost create prin colaborare, s-a iscat o contestare generală”, afirmă un membru al acestei echipe de cercetători, Gary Taylor.

Cristopher Marlowe a fost un poet contemporan cu Shakespeare, iar cercetătorii din mediul universitar au făcut legături între cei doi, considerând că se cunoşteau şi că făceau schimb de idei. Mai mult, se consideră că Marlowe a exercitat o influenţă remarcabilă asupra creaţiei lui Shakespeare.

Citeste continuarea pe descopera.ro:

http://www.descopera.ro/dnews/15861892-cine-l-a-ajutat-pe-shakespeare-in-elaborarea-capodoperelor-sale-marele-mister-a-fost-elucidat

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.