Trucuri care te ajută să calci hainele fără fier de călcat

Câteodată, ai nevoie de o ținută impecabilă, dar nu ai niciun fier de călcat la îndemână. 

De exemplu, atunci când ești plecată într-o vacanță și vrei să ieși la o cină romantică împreună cu partenerul tău. Știai că poți profita de câteva trucuri care te ajută să calci hainele fără fier de călcat? Iată care sunt acestea!

1. Cum să calci hainele cu placa de păr

Placa de păr este perfectă pentru zonele greu accesibile, printre care se numără gulerele și faldurile mici ale materialelor. Setează placa de păr la o temperatură medie, ține-o pe bucata de material dorită și așteaptă timp de câteva secunde. Este recomandat să te asiguri că placa de păr nu are reziduuri de păr sau produse de styling pe ea, deoarece acestea îți pot deteriora hainele. De asemenea, evită să folosești placa de păr pentru a călca țesăturile delicate.

2. Cum să calci hainele cu un amestec de apă și oțet

Aceasta este o metodă perfectă pentru chimiștii în devenire. Se amestecă oțet alb din vin cu apă, păstrând o proporție de 1:3. Se adaugă această compoziție într-o sticlă de plastic cu pulverizator și se agită ușor, scrie eva.ro Acum, îți mai rămâne doar să stropești cutele de pe haine.

3. Cum să reduci cutele hainelor cu aburul de la un fierbător sau ibric

Dacă nu ai un fier de călcat, un fierbător de apă sau un ibric este alternativa perfectă pentru tine. Se încălzește fierbătorul pe aragaz. Atunci când apa ajunge la punctul de fierbere și începe să se evapore, ia hainele șifonate și ține-le deasupra jetului de aburi, la aproximativ 20 de centimetri distanță de fierbător.

http://www.dcnews.ro/trucuri-care-te-ajuta-sa-calci-hainele-fara-fier-de-calcat_516266.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.