Aflăm în această seară – Orașul din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii – 2021

Orașul din România care va deveni Capitală Europeană a Culturii – 2021 va fi anunțat în această seară, la Biblioteca Națională a României.

Numele orașului din România recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 va fi anunțat diseară. Pentur finală au rămas patru candidate – Cluj-Napoca, Baia Mare, Timișoara și București. Juriul internațional delegat de UE pentru a decide ce oraș din România va fi învestit cu prestigiosul titlu a ajuns joi în Capitală.

Echipa care a lucrat pentru București a numit candidatura „Orașul in-vizibil”, clujenii au ales sloganul „Servus 2021”, Baia Mare propune programul „Cultura Ospitalității”, iar Timișoara — „Luminează orașul prin tine”.

 Competiția naţ̦ională pentru alegerea orașului ce va reprezenta România s-a deschis în decembrie 2014. La acest titlu au candidat: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Craiova, Arad, Sfântu Gheorghe, Oradea, Alba Iulia, Brăila și Brașov.

Programul Capitală Europeană a Culturii este deja considerat unul de natură să schimbe cu totul viaţ̦a unui oraș și să-i marcheze viitorul. Procesul de accedere la titlul de Capitală Europeană a Culturii începe cu 6 ani înainte și este văzut ca un proces de transformare reală a unui oraș prin cultură, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural și pentru locuitorii săi, iar aceste schimbări generează de obicei efecte pozitive durabile, timp de mulți ani după ce Anul Capitalei Culturale s-a încheiat.

http://www.evz.ro/aflam-in-aceasta-seara-mai-sunt-cateva-ore.html

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.